2017. november 27., hétfő

Sütivásárral segítünk

Ismét gyűjtést szervez a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a határon túli magyar anyanyelvű oktatás megsegítésére. Idén is három célt szolgál a gyűjtés: a végvárprogram magyar református óvodák és általános iskolák indításában segít, míg a megmaradási program a református intézmények működését támogatja, melyek egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. A Magyar Bibliatársulattal együttműködve pedig minden Kárpát-medencei refis kilencedikest megajándékoznak egy újfordítású Bibliával.

Gimnáziumunkban a mai napon elkezdődtek a süteményvásárok, melyeket az osztályok napi váltásban szerveznek és az óraközi szünetekben bonyolítanak le. Idén elsőként a 9.d osztály diákjai gyűjtöttek pénzt a finomabbnál finomabb süteményeik árusításával. Reméljük a soron következő napokban sem lanyhul a vásárlási kedv. 
A Kárpát-medence református iskoláinak tanárai és diákjai 2010 óta minden év végén adománygyűjtést szerveznek. A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap céljaira befolyt összeg rendeltetése, hogy segítséget nyújtson nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási/nevelési intézményeknek, illetve segítse ilyen intézmények elindítását.

Járulj hozzá Te is a sütemények megvásárlásával ennek az akciónak a sikerességéhez! Várnak a finomságok az első emeleti lépcsőfordulóban az óraközi szünetekben, amíg a készlet tart... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése