2017. szeptember 3., vasárnap

Kécskei Pallérozó - Az 1. nap

Immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium bejövő osztályainak csapatépítő tábora Tiszakécskén. Augusztus 28-29-én közel 100 új gimis diák vett részt a szórakoztató programokon, melyek során megismerkedhettek egymással és osztályfőnökeikkel. Az első nap beszámolója Szigetvári Krisztitől.


A Kécskei Pallérozó szinte minden diák számára sok izgalommal, újdonsággal, nevetéssel és sokszínű programokkal teli élmény, ami során mindenki új tapasztalatokkal gazdagodhat és barátságokat köthet. Tíz DÖK-ös diák dolgozott a tábor megszervezésén, nagyrészt ők állították össze a programot és a feladatokat. A közös táncokat Kalmár Rita és Ragó Bernadett (11.a) találták ki, a gólyák pedig kaphatóak voltak a feladatokra, és kifejezetten aktívnak tűntek. Az ismerkedős játékok során kezdtek el a csapatok összekovácsolódni: a diákok megtanulták egymás nevét, és mindenkinek mondani kellett magáról néhány tulajdonságot. A közös tánc megtanulásakor eleinte néhányan kicsit vonakodtak, de aztán mindenki belerázódott, utána pedig a feladataikon kezdtek el dolgozni nagy lelkesedéssel és sok kreatív ötlettel. A kötelező feladat a zászló készítése volt, valamint az induló írása a Despacito dallamára megadott szavakból (templomjáró, nemzeti tanévnyitó, Timi néni, möggyfabot, arany), és egy előadás bemutatása különböző témákban (Pókember, Star Wars, Titanic, Harry Potter), népies stílusban.
A diákok izgatottnak és lelkesnek tűntek, a legtöbben igyekeztek barátkozni és aktívan részt venni a feladatokban. Többeket is megkérdeztem a tábor során az eddigi élményeikről. Pálfi Rajmond a 7.a osztályból például azt mondta, hogy rögtön barátokra lehet találni az osztályközösségben, és persze sokan ismerős arcokkal is találkoztak új osztályukban. Szabó Virág a 7.a-ból és Jakab Bianka a 9.b-ből is csak pozitív tapasztalatokról számolt be nekem. A hetedik osztályba járó Katának és Atinának is sikerült beilleszkedni az osztályba. A kirándulás előtt egy kicsit persze izgultak, de remélték, hogy minden jól megy majd.
A legkisebb csoport a 7.a osztály volt 18 fővel. Sági Monika tanárnőtől megtudtam, hogy az egyik ismerkedős játék során a gyerekek nagy része beszédesnek vallotta magát, így a tanárnő szerint az órák jó hangulatban telnek majd, mivel a tanulók szeretik megosztani a gondolataikat, és legalább olyan élénkek lesznek majd, mintha 28-an lennének, valamint a szorgalmasság is elvárható, hiszen láthatóan nagyon várják már a gimit.
Kálmánné Faragó Adél tanárnő, a 9.b osztályfőnöke is aranyosnak látja az osztályát, és reméli, hogy a diákok hamar belerázódnak a dolgokba, megismerik a szabályokat és önjáróak lesznek, maguk is tudni fogják, hogy mit hogyan kell csinálni. Ez az elsődleges cél, hogy aztán a jövőben könnyű dolguk legyen az iskolában, és kényelmesen, boldogan éljék itt az életüket.  
Subáné Kis Anna tanárnő számára is pozitív élmény volt eddig a 9.c osztállyal való megismerkedés, a diákok megtették, amire kérte őket, kérdeztek, amikor kellett, és eddig minden a legnagyobb rendben ment. Reméljük, hogy megmarad a lelkesedésük, a kitartásuk és a jó hangulat.
Szalánczi Péter tanár úr is hasonló véleménnyel volt a diákokról: a gyerekek aranyosak, próbáltak fegyelmezetten viselkedni, jól érezték magukat, remélhetőleg majd egy jó csapattá kovácsolódnak össze, és egységesen tudnak majd működni és dolgozni. A 9.b és a 9.c osztályból 22, a 9.d osztályból pedig 26 diák vett részt a Kécskei Pallérozón.
A délutánt a diákok a strandon töltötték, ahol az osztályok egymás ellen versenyeztek strandfociban, strandrögbiben és vízi sorversenyekben, miközben lelkesen szurkoltak társaiknak. Amikor megszólalt a zene, a diákoknak azonnal a pályához kellett szaladniuk táncolni, és ezt egyszer még a medencében is meg kellett tenniük. Délután több tanár is eljött megnézni a Kécskei Pallérozót, este Sípos Péter István intézményi lelkész és Nagy István diakónus tartott áhítatot, majd Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgatónő köszöntötte az új gimis diákokat. Az osztályok bemutatták az indulóikat és az előadásokat, amik igazán szórakoztatóra sikerültek. Ezután a szokásos vicces feladatokban vettek részt: volt táncverseny az osztályfőnökökkel, evés kéz nélkül vagy éppen papírrepülő hajtogatása egy diák hátán ülve.
A hetedik osztályosok még leginkább osztályfőnökükre támaszkodtak a feladatok elvégzésében, de a nagyobbak már próbáltak önállósodni. A tábor minden gólya számára meghatározó élmény volt, hiszen egy egészen új világba, új élethelyzetbe csöppenhetnek bele a gimnázium elkezdése és egymás megismerése által.



Első nap videós összefoglalója:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése